(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
České buchty - babičin recept
Potřebné ingredience
500gr polohrubé mouky, 50gr másla, 50gr sádla, 3dl mléka, 1vejce + 1 žloutek, 4 lžíce cukru + lžička do kvásku, 2 špetky soli, 1 kostička droždí, tuk na vymazání pekáče + na pomazání buchet
náplň: tvaroh, nutella, marmeláda, povidla - co kdo rád
Postup přípravy
Mouku smícham s cukrem a solí. Mléko ohřeju a rozdělím na půl. Do jedné půlky dám lžičku cukru a rozdrobím kvasnice a nechám vzejít kvásek. Do druhé půlky mléka přidám rozehřáté máslo se sádlem a vajíčko se žloutkem a rozkvrdlám. Vyskočené kvasnice rozkvrdlám a pomalu vlívám do mouky. Po zapracování do těsta vlévám mléko s tukem a vajíčkem a vypracuju hladké těsto. Posypu moukou a nechám na teplém místě cca 1 hodinu kynout.
Po vykynutí lžící vykrajuju z těsta kousky, do kterých zabalím náplň a naskládám do vymaštěného pekáče a jednotlivou buchtu také pomastím. V pekáči je nechám ještě tak cca 10 minut kynout (prostě než se mi rozpálí trouba) a poté je vložím do rozehřáté trouby na 180°C. Peču cca 30-35minut. Po upečení opět buchty pomažu tukem a vyklopím.
Přeji dobrou chuť :))
Po vykynutí lžící vykrajuju z těsta kousky, do kterých zabalím náplň a naskládám do vymaštěného pekáče a jednotlivou buchtu také pomastím. V pekáči je nechám ještě tak cca 10 minut kynout (prostě než se mi rozpálí trouba) a poté je vložím do rozehřáté trouby na 180°C. Peču cca 30-35minut. Po upečení opět buchty pomažu tukem a vyklopím.
Přeji dobrou chuť :))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé